Popis stanovništva u Amur Tigrovima

Traženje tragova u snijegu

Amur Tiger WWF Canon / Vladimir FILONOV
čitati naglas

Na ruskom Dalekom istoku konzervatori su nedavno pokrenuli najopsežniji popis tigra od 1996. godine. U posljednjem istraživanju broj amurskih tigra procijenjen je na oko 450 životinja. WWF i druge organizacije za očuvanje nadaju se da su napori za spašavanje tigrova bili vrijedni i da bi se broj tigrova možda opet povećao.

Inventar se vodi od prosinca 2004. godine

Frank Mörschel, koji koordinira projekte očuvanja WWF Njemačke na ruskom Dalekom istoku, smatra da su zalihe od tada ostale stabilne: "Popis će nadati pokazati da su se naši dugogodišnji napori da zaštitimo tigrove isplatili. Ako se broj životinja čak povećao, to bi bio ogroman ekološki uspjeh na ruskom Dalekom istoku. "

Već od prosinca više od 1000 terenskih istraživača putuje po gotovo jedva dostupnom i slabo naseljenom terenu u ruskim pokrajinama Primorski i Habarovski kraj kako bi pronašli tragove posljednjih amurskih tigrova u snijegu. Od 9. veljače 2005. godine oni kreću u petodnevni marš Tigrovim rutama na udaljenosti od oko 10 000 kilometara i točno snimaju svaki pojedini trag.

Dok ne budu dostupni pouzdani rezultati, nastavite prema mišljenju Frank Mörschela još nekoliko mjeseci u zemlji. Anketa bi također trebala pružiti informacije o zalihama plijena tigra. WWF financijski podupire popis stanovništva u tigra i ima ključnu ulogu u koncepciji i organizaciji.

Tri metra dugački divovi

Amurski tigrovi su do 1940. gotovo izumrli - samo oko 30 životinja je pobjeglo od lovaca. Zahvaljujući naporima u bivšem Sovjetskom Savezu kao i projektu zaštite koji je 1993. pokrenuo WWF Njemačka, stoka se obnovila za oko 450 životinja. Amurski tigar (Panthera tigris altaica) također se naziva sibirski tigar i najveći je predstavnik među tigrovima. prikaz

Mužjaci su teški i do 300 kg, a mjere se od vrha repa do dlake za žvakanje u nekim slučajevima i više od tri metra. Životinje su u potrazi uglavnom za potražnjom tigrastih kostiju u tradicionalnoj azijskoj medicini i njihovim krznom. Lov na njih zabranjen je od 1947.

(WWF, 11.02.2005. - DLO)